VYZRAJTE NA VOLBU BARVY VAŠÍ NOVÉ SEDAČKY S POMOCÍ NĚKOLIKA JEDNODUCHÝCH TRIKŮ!


 

Nadešel konečně čas pro pořízení nového posezení do Vašeho obývacího pokoje, ale marně si lámete hlavu s tím, jak přesně by mělo vypadat? Pečlivý výběr sedací soupravy je důležitý, protože se často jedná o největší kus nábytku v místnosti, a tak k sobě přirozeně přitahuje velkou pozornost. Její barva by proto měla být chytře zvolená, protože je to právě ona, která na sedací soupravě zaujme jako první.


 

SVĚTLO A BARVY V MÍSTNOSTI: jaké okolí bude Vaší sedací soupravě dělat společnost? 
 

O obývacím pokoji je třeba přemýšlet v celé jeho komplexnosti: Protože sedací soupravu pořizujete do prostoru, který má většinou už předem stanovené vlastnosti, je důležité je při výběru vzít pečlivě v potaz. Uspořádání interiéru, jeho světelnost nebo umístění oken budou společně se sedací soupravou vytvářet jednotný charakter Vašeho domova, a barva sedací soupravy by jim tak měla odpovídat.

Pokud například toužíte po tmavé sedací soupravě, měly byste počítat s tím, že bude pohlcovat větší množství světla, a hodí se tak spíše do světlých prostor, ve kterých je ho dostatek, jinak díky nim může interiér působit tísnivě. Například černý nebo antracitový potah sedačky sice působí velmi elegantně, hodí se však jen do hrstky interiérů, které jsou jinak vzdušné a prostorné. Pokud Však patříte mezi šťastlivce, kteří jsou takového interiéru majiteli, v kombinaci se správným typem látky můžete s tmavou sedačkou nadělat opravdu hodně parády.
 

 

Protože ale ne každý máme na dostatek prostoru a světla štěstí, je často vhodnější sáhnout po barvách, které jsou k běžnějším bytovým dispozicím přívětivější. Optického zvětšení Vám naopak pomohou docílit světlejší potahy sedačky, případně precizní slazení sedací soupravy s barvami, které se již v interiéru nacházejí na velkých plochách – buď se zdmi, nebo podlahou. Menší množství barev v interiéru působí vzdušnějším a upravenějším dojmem, malým prostorům tak může pomoci dosáhnout pocitu uspořádanosti a zbaví jej těžkopádnosti.
 

 


VSAĎTE NA NADČASOVOST: Oblíbené univerzální tóny a co vše Vašemu interiéru přinesou
 

Vůbec nejjistější volbou je spolehnout se na neutrální odstíny barev, které jsou mezi potahovými látkami z dobrého důvodu mezi zákazníky i dlouhodobě nejoblíbenější: lze je velmi snadno kombinovat a nezradí Vás ani v případě, že se přestěhujete. Patří mezi ně béžová, široká paleta šedých odstínů, zemité tóny béžové až hnědé, ale také oblíbená tmavě zelená nebo modrá.

 

TIP: Právě tyto tóny jsme proto i nejčastěji vybírali do naší podzimní akce TOP 7, kde jsme pro Vás naše nejoblíbenější sedačky oblékli do vybraných potahů v těchto nadčasových barvách za zvýhodněnou cenu.

 

 

VÝRAZNÉ BARVY PRO SOLITÉRNÍ SEDAČKU: Originální řešení pro odvážné
 

Nenápadné barvy ale samozřejmě nejsou to pravé pro každého – pokud Vás spíše, než neutrálnost láká s Vaší sedačkou vystoupit z řady a chcete, aby v interiéru dominovala, nabízí se přistoupit k výběru trochu odvážněji a zapracovat s výraznějšími barevnými kontrasty.

Barevné sedací soupravy se hodí do interiéru jako solitéry, a nejpůsobivější práci odvedou, pokud jim poskytnete dostatek místa a okolí, které bude pokud možno oproti sedací soupravě méně nápadné a koncipované barevně jednotně a co nejjednodušeji.
 

 

 

 

Pokud Vás lákají nejen výrazné barvy, ale třeba také vzory nebo výrazněji strukturované potahy, v kontrastním, jednoduchém interiéru jim také bude nejlépe.
Pokud ale raději vsázíte na jistotu, s neutrálními barevnými tóny v v kombinaci se správně zvoleným modelem sedačky nikdy neuděláte chybu. Pokud si svým výběrem nejste jistí, rádi Vám pomůžeme s rozhodováním na některém z našich showroomů, ve kterých si můžete většinu výše zmíněných sedaček naživo prohlédnout, nebo na naší infolince, kde Vám náš personál také ochotně poradí. A protože je vždy nejlepší si látku naživo prohlédnout, doporučujeme využít službu zaslání našich vzorníků, která Vám umožní porovnat Vaši zvolenou látku přímo s odstíny u Vás doma.  Přejeme při výběru šťastnou, a především dobře informovanou ruku!