ODDEJTE SE POHODLÍ VÝHRADNĚ A BEZ KOMPROMISŮ:
rohové sedací soupravy do U jako chytré řešení pro celou rodinu


Jak velká by měla být sedací souprava, aby byla doopravdy pohodlná? A co vše by měla umět, aby byla pro svého majitele opravdu nejlepším řešením? Jak byste si na takovou otázku odpověděli Vy? A co ostatní u Vás doma?

 

Každá domácnost má odlišné potřeby, a má také k dispozici odlišný prostor, ve kterém může se svým nábytkem pohodlně „manévrovat“. Všechny ale spojuje jedno: touha po pohodlí, které nás po dlouhém dni přivítá svou měkkou náručí a dostatečně velkým prostorem pro vytoužený odpočinek. Všude tam, kde si zakládáte na opravdu velkém komfortu anebo potřebujete uspokojit potřeby většího počtu osob se nabízí ideální a prostorné řešení: sedací souprava do U



 

1. JAK SE TO K NÁM VŠECHNO VLEZE aneb kolik místa si připravit?
 

Sedací soupravy tvaru U jsou zpravidla koncipovány jako relativně rozměrné. Ačkoli si je zákazníci častěji volí v interiérech, ve kterých je k dispozici větší množství manévrovacího prostoru, nemusí to vždy být pravidlem. Existují případy, kdy si chcete i v malém bytě ve větší skupině prostě hlavně užívat společné večery u televize a zbývající prostor navíc příliš nevyužijete. Pokud je pro Vás příjemné posezení priorita, jsou velké sedačky do U skvělým řešením.
 

Všude tam, kde ale máte prostor omezený a víte, že jej chcete využívat také jinými alternativními způsoby, může pro Vás být vhodnějším řešením skladnější sedací souprava do L nebo dokonce pohovka. I ty dnes dokáží překvapit svými nebývalými dovednostmi, které bývají kompaktně uskladněny pod sedákem. Ať už se rozhodnete pro kteroukoli variantu, vždycky je každopádně radno prostor nejprve zodpovědně přeměřit a zhodnotit, jak velký nábytek snese, tak, aby pobyt v něm zůstal pro jeho obyvatele příjemný.

 


 

TIP: S přesnější představou o tom, jak bude daná sedací souprava do U ve Vašem interiéru fungovat, Vám mohou pomoci papírové krabice. Uspořádejte je na místě budoucího posezení a sledujte, jak se volný prostor v místnosti promění


 

2. ŽÍT V PŘÍTOMNÉM OKAMŽIKU: kouzlo flexibilních funkcí a nekonečné variability
 

Nespornou výhodou prostorné sedací soupravy je skutečnost, že do ní můžete skrýt celou řadu šikovných dovedností, které nemusejí být na první pohled vůbec patrné. Pořádáte často velké rodinné oslavy a potřebujete poskytnout komfortní místo pro nocleh pro přespolní příbuzné? Nebo se občas vydáváte na vzdálené služební cesty a neradi v nekřesťansky brzkých ranních hodinách budíte partnera?

Rozkládací sedací soupravy byly vynalezeny přesně pro tyto účely. Nejenže Vám díky nim odpadá nutnost pořizovat do domácnosti další samostatnou plochu na spaní, ale ve většině případů tyto kousky disponují také neocenitelným úložným prostorem, který má zejména v početných domácnostech cenu vyšší cihly zlata. Prostor může být navíc díky velikosti sedaček do U i vícenásobný, a Vaše možnosti uskladnění různých sezónních nezbytností tak ještě bohatší.
 

 

 


3. MÁ SEDAČKA, MŮJ HRAD: dokonalé přizpůsobení jako alfa a omega kvalitního odpočinku
 

Každý z nás už se v té situaci někdy ocitnul: po náročném dni natřesete oblíbené polštářky, schoulíte se v rohu pohovky, zapnete oblíbený program a v tu chvíli se začne Vaší komfortní zóny a vytouženého odpočinkového místa dožadovat některý z dalších, méně či více ochlupených členů rodiny, protože právě ono je jeho nejoblíbenější. Nebylo by pohodlnější moci si každé místo na sedačce přizpůsobit podle sebe

Už v okamžiku nákupu se musíme vypořádat s rozdílnými představami členů domácnosti o tom, jak přesně by měl nábytek vypadat, aby byl pro každého pohodlný a splňoval každou z dílčích představ o tvarování sedáků nebo výšce opěrek. Přestože se zprvu může zdát najít kompromis jako beznadějný úkol, jako velká pomoc se mohou ukázat některé vychytávky, které umožňují individuální přizpůsobení podle různých požadavků všech členů domácnosti:
 

  • Polohovatelné područkyzáhlavníky pomohou vyřešit rozdílné nároky na polohu opěru mezi osobami s vyšším a nižším vzrůstem

  • Možnost zdvihu opěrky pro nohy může pomoci například, pokud někteří spolubydlící trpí na horší prokrvování končetin

  • Elektrický výsuv sedu je skvělým pomocníkem pro osoby vysokého vzrůstu, které preferují hlubší sezení

  • Funkce bezdrátového nabíjení pomůže ulehčit přetíženým zástrčkám, pokud chtějí mít všichni na sedačce mobil blízko po ruce 

 

Obsah obrázku text, pohovka, polštář, GaučPopis byl vytvořen automaticky


 

4. PĚNY, LÁTKY, PRUŽINY: materiály jako základní stavební kámen 
 

Po ujasnění všech žádaných rozměrů a dovedností zbývá zodpovědět otázku poslední, ne však o nic méně důležitou: otázku vhodných výrobních materiálů. S tou Vám nejlépe poradí školený personál našich showroomů, který Vám dovolí si vlastnosti materiálů posezením vyzkoušet a předvede Vám na živo i potahové látky, ze kterých Vaší nové sedací soupravě vyrobíme kabát.

Preferujete měkčí sezení a pošilháváte tak po výplních z PUR pěny? Nebo jste naopak příznivcem pevnější HR pěny, která se užívá pro vytvoření tvrdšího sezení? Padla Vám do oka moderní manšestrová látka, ale nejste si jisti jejími vlastnostmi a nevíte, zda je pro Vaše potřeby vhodná? Žádná varianta není špatná, pokud je ta správná právě pro Vás: s ujasněním odpovědí na Vaše otázky Vám v Lumax nábytku vždy rádi poradíme. Zavolejte nám na naši infolinku nebo se přijďte přesvědčit na některý z našich showroomů, že nabídka nejen sedacích souprav do U je u nás opravdu široká – a jak by potvrdil kterýkoli z našich zaměstnanců, vyzkoušení naživo se zkrátka nic nevyrovná!
 

Obsah obrázku pohovka, nábytek, Gauč, PohovkaPopis byl vytvořen automaticky