NECHTE SE INSPIROVAT 

NEJOBLÍBENĚJŠÍ LÁTKY Z NAŠÍ NABÍDKY
 

Tuhle písničku známe jako svoje boty: rozhodli jste se domů pořídit nový čalouněný nábytek, promysleli, co všechno by měl umět, vybrali ten správný kousek a zbývá vyřešit to poslední: jeho kabát. Potahová látka je to nejvýraznější, co na každé sedací soupravě upoutá pozornost jako první, a není tak radno její výběr podcenit. 

Kromě toho, co nás většinou zajímá jako první, tedy jak látka vypadá, mají látky ale také řadu dalších důležitých vlastností, které je třeba pečlivě zvážit, než se pro tu pravou závazně rozhodnete. V Lumax nábytku máme v nabídce přes 400 potahových látek v tisících odstínů, takže zorientovat se v nabídce může být někdy skutečně složité: každému váhajícímu proto vždy vřele doporučujeme zastavit se na některém z našich showroomů v Olomouci, Praze, Liberci nebo Chomutově, kde Vám s výběrem pomůže náš proškolený personál, který Vám látky ukáže naživo a vše o nich dopodrobna přiblíží, případně se můžete poradit také na naší infolince. 


V naší nabídce se můžete setkat s celou řadou nejrůznějších specifikací, protože každý zákazník od své látky očekává jiné dovednosti, a my se v Lumax nábytku snažíme nabídnout něco úplně pro každého. Mezi oblíbené vlastnosti látek patří nejrůznější úpravy proti znečištění, voděodolnost, případně úpravy usnadňující odstraňování chloupků po Vašich chlupatých čtyřnohých miláčcích. Mezi ty úplně nejdůležitější vlastnosti látky však patří tzv. index otěru, který určuje, jak je látka odolná, a nakolik tedy i Váš potah vydrží nápor vnějších vlivů, ať už se jedná o pravidelné hoštění přátelských či rodinných setkání, nebo stavění bunkrů Vašimi ratolestmi. Index otěru se určuje pomocí tzv. Martindale testu, který stanovuje, kolikrát látku můžete vystavit tlaku, než se na ní začne projevovat opotřebení. 



My jsme pro Vás z naší nabídky vytipovali ty vůbec nejoblíbenější látky s opravdu vysokým indexem otěru, které jsme si v průběhu let v Lumaxu společně s našimi zákazníky oblíbili jak pro jejich elegantní design, tak i mimořádně dobré vlastnosti. Tyto stálice v naší nabídce jsou prověřeny řadou spokojených objednávek a my Vám je nyní s radostí přestavujeme jako jedny z našich nejkvalitnějších:
 

Látka Salvador se u nás těší velké oblibě zejména pro svůj opravdu vysoký index otěru 130 000 cyklů, který z ní činí jednu z vůbec nejodolnějších v naší nabídce. Tato mimořádná odolnost ale nutně neznamená žádné ústupky na úkor příjemnosti - Salvador je na dotek díky jemné mikroplyšové struktuře neuvěřitelně hebká a hladká. Díky jemnému "mramorovému" efektu látky se v ní skrývá jedna netušená přednost navíc - drobná znečištění z látky na první pohled nevystupují a na našich showroomech ji proto s oblibou doporučujeme v případech, kdy hledáte látku pro domácnosti, ve kterých vládnou neposedné upatlané dětské ručičky. Nejen v nich se Vám bude hodit také voděodolná úprava látky , díky které se rozlité tekutiny ihned nevsáknou, a Vy tak budete mít dostatek času zamezit nepříjemným škodám. 

 

Naší další oblíbenou stálicí je exkluzivně vyhlížející látka Solar. Rozhodují se pro ni často zákazníci, kteří si potrpí na vysoce elegantní design - Solar totiž svojí strukturou připomíná kůži, se kterou si ji můžete na první pohled splést. Solar je však naopak skvělou volbou pro všechny šťastné majitele čtyřnohých mazlíčků: je certifikována jako vhodná ke zvířatům a díky jednolité struktuře z ní snadno pomocí smetáčku či válečku odstraníte zlořečené všudypřítomné chloupky, které se u látek s výraznější strukturou mají tendenci nepříjemně zapichovat. Index otěru látky je solidních 70 000 - 80 000 cyklů a její povrch je dokonce omyvatelný, takže všechny nehody rychle zažehnáte a můžete si nerušeně užívat elegantní design, který látka Solar Vaší sedací soupravě poskytne. 

 

 

Poslední látka, kterou jsme se rozhodli Vám v našem přehledu doporučit, zaujme hlavně milovníky klasičtějších materiálů a výrazných struktur - je jí naše oblíbená, nadčasová látka Solid. V paletě tkaných látek Solid vyniká svým vysokým indexem otěru - v testu Martindale získala 90 000 - 100 000 cyklů, což ji předurčuje k bezproblémovému intenzivnímu používání. Díky výrazné struktuře se nemusíte bát viditelnosti drobných znečištění nebo tzv. efektu mokré ruky - látka bude ve všech úhlech působit jednotně a upraveně. Pokud dotek mikroplyše není nic pro Vás, může pro Vás být tkaná látka příjemnou alternativou - a mezi nimi Solid skutečně vyniká.

 

Jak už to bývá, vybrat pouze tři látky reprezentující celou nabídku jednoduše není možné - a tak si ani my neodpustíme alespoň zmínku několika dalších:

1) nesmírně oblíbená látka Cloud s indexem otěru 90 000 cyklů, která dokáže díky netradičnímu promelírovanému efektu příjemně projasnit interiér. 

2) výrobci i zákazníky hojně preferovaná látka Monolith s indexem otěru 100 000 cyklů, kterou naleznete k dispozici u velké řady našich sedacích souprav v překrásných barevných odstínech.
Jsou to mnohdy právě ony, které naše zákazníky přesvědčí, že se jedná o pro ně tu pravou.

3) praktická i příjemná látka Terra, která je skvělou volbou pro majitele domácích mazlíčků nejen pro svou pet friendly certifikaci, ale i vysoký index otěru 90-100 000 cyklů. 

Ať už se rozhodnete pro kteroukoli z našich látek, zmíněnou zde nebo nebo jinou z naší nabídky, vřele doporučujeme požádat si o zaslání jejích vzorků. Žádná fotografie se totiž nikdy nevyrovná realitě a při výběru látky je vždy nesmírně důležitý také pocit, který ve Vás dotek látky vyvolává. S péči o látku Vám pomohou naše čistící přípravky, s jejichž výběrem Vám, stejně jako s výběrem látky, na našich showroomech či infolince velmi rádi poradíme. U vybraných sedacích souprav Vám z látek vyrobíme také přehoz odpovídající potahu sedačky, aby tak byla chráněná ještě lépe. Tak vzhůru vybírat!