Sedačka v kůži má své příznivce a odpůrce. Podívejte na specifika, která koženou sedačku provází, a vytvořte si vlastní názor na věc.

 

Jak je to s výhodami a nevýhodami sedaček z pravé kůže?

Kožené sedací soupravy jsou proslulé jejich kladnými vlastnostmi, kterými jsou:

  • dlouhá životnost

Kůže = useň je odolný potahový materiál, který vydrží dlouhodobé namáhání. S ubíhajícím časem kůže zraje a na sedací soupravě se stává pružnější a měkčí. Pokud je správně pravidelně ošetřována, vydrží mnoho let.

  • snadné čištění

Lákavá je na kůži praktičnost. Nečistoty nepronikají hluboko dovnitř, a tak nečistoty dokážete snadno setřít vlhkým hadříkem. Rozlité pití nebo skvrny od jídla tak zpravidla rychle sklidíte.

  • vhodnost pro alergiky

Kožené sedačky jsou příjemnější volbou pro osoby citlivé na alergeny, jako jsou roztoči a prach. V kůži se roztoči nedrží a prach se usazuje na povrchu, což snadno vyřešíte otřením.

  • nadčasovost

Z důvodu výjimečnosti a přirozenosti materiálu pohovka v kůži zřejmě nikdy nevyjde z módy. Navíc kůži v interiéru snadno zkombinujete s jinými materiály.

 

Abychom nejmenovali jen vlastnosti, které mluví ve prospěch sedaček z kůže, je naproti tomu potřeba říct, na co si dát u kožených sedaček pozor a co může být někdy vnímáno jako jejich negativum:

 

  • čalounění z kůže je citlivé na ostré

Ano. Pozor na drápky domácích mazlíčků a ostré předměty. Styk s ostrým kůži neprospívá a může na ní zanechat viditelné stopy.

  • vyžaduje pravidelnou údržbu

Stejně jako všechno, co chcete, aby vám vydrželo, i sedačka z kůže, aby si zachovala své vlastnosti a krásu a těšit jste se z ní mohli dlouhá léta, vyžaduje péči. Reálně to znamená, že sedačku je potřeba ošetřit přípravkem na kůže ideálně 2x do roka, aby se zabránilo prasklinám, které by na ni mohly vzniknout.

  • umístění sedací soupravy

Sedačky potažené koženým materiálem by neměly být umístěny v bezprostřední blízkosti zdroje intenzivního tepla (blízko topení či krbu) a vystaveny přímému slunečnímu záření. Teplo a sucho by mohlo způsobit jejich předčasné stárnutí.

  • v zimě chladné, v létě přilnavé

Setkali jste se s názorem, že kožené sedačky jsou v zimě chladné a v létě přilnou na neoblečené tělo? Důvodem může být kvalita kůže. Pokud je kůže kvalitně zpracovaná, jde o příjemný materiál. Proto u nás v LUMAX nábytek najdete pouze ten nejlepší vyzkoušený kožený potahový materiál:

Kůže Uruguay a Madras – Jedná se o přírodní kvalitně zpracované hovězí kůže v potahový materiál. Obě se vyznačují vysokou odolností vůči namáhání a prodyšností. Jejich ochrana je finálně ještě umocněna impregnačním lakem. V těchto kůžích u nás v LUMAX nábytek najdete sedací soupravy MOLINA XL, FOCUS XL, ZODIAK nebo CALVARO.

  • cena

Cena kožených sedacích souprav bývá vyšší než u čalouněné sedačky. Důvodem je prvotřídní materiál. Rozpočítáte-li investici do let, které vám takováto kvalitní sedačka vydrží, v poměru cena a životnost, je opravdu cena vysoká?

 

Pokud uvažujete o pořízení sedačky z kůže, doufáme, že přehled vám objasní některé otázky a usnadní vaše rozhodování.

 

Pro nákup vaší nové sedací soupravy, ať už kožené nebo čalouněné, si vyberte svědomitého dodavatele, na kterého se můžete spolehnout, co se týká bezpečného dodání, aby při doručování nedošlo k nežádoucímu poškození. Sedací soupravu z LUMAX nábytek vám doručí profesionálové, kteří jsou školení a mají zkušenosti s manipulací s nábytkem. Při objednávce nad 10 000Kč máte u nás přitom dopravu zdarma po celé České republice.

 

LUMAX nábytek