CHYTRÁ ŘEŠENÍ PRO INTERIÉRY, VE KTERÝCH MUSÍTE VÁŽIT KAŽDÝ CENTIMETR NAVÍC

 

Navzdory všem velkolepým vizualizacím z časopisů o interiérovém designu má jen málokdo z nás doma k dispozici možnosti, ve kterých bychom si mohli dovolit přistupovat k prostoru bez rozmyslu a pořizovat si nábytek bez jakýchkoli omezení. Mnohem častěji se musíme vypořádat s menším počtem místností, omezeným přísunem světla nebo atypickými dispozicemi. Proto jsme se rozhodli nabídnout obyvatelům menších nemovitostí několik základních tipů, jak s prostorem co nejlépe pracovat tak, aby se Vám podařilo vytvořit útulný a příjemný prostor, ve kterém se bude Vám i Vašim blízkým navzdory skromnějším rozměrům spokojeně bydlet. 

 

1. MÉNĚ JE VÍCE - v malém bytě doslova. 
 

Tato jednoduchá poučka může znít banálně, je ale spolehlivá a univerzální - týká barev, designových stylů i vzorů. Menším prostorům sluší co možná největší sjednocení - osvědčené jsou jednoduché, světlé barevné tóny, jako jsou béžová, bílá nebo šedá. Osobitost menšímu interiéru můžete vždy dodat pomocí doplňků - dekorací, látek a polštářů, které můžete navíc díky nižším nákladům častěji obměňovat. Velké plochy na zdech, podlahách a nábytku je ale lepší barevně a materiálově sjednotit. Prostor tak zůstane vzdušný a bude působit uspořádaným dojmem.

 

 

2. VOLTE MULTIFUNKČNÍ NÁBYTEK S ÚLOŽNÝM PROSTOREM 
 

Každý majitel menšího bytu důvěrně zná problém s nedostatkem úložného prostoru. Interiér, ve kterém můžete různorodé předměty denní potřeby skrýt z očí, navíc vždy působí čistěji a uklizeněji. V malých prostorech se tedy vyplatí investovat do nábytku, který ve svých nevyužitých částech nabízí možnost chytrého uložení Vašich věcí, které zároveň zůstanou snadno dostupné. Zvažte například, jak velkou potřebujete sedací soupravu - dnes už i menší pohovky a sedačky dovedou poskytnout velké pohodlí, a nemusíte tak interiér zatěžovat zbytečně velkými kusy nábytku. Minulostí jsou také nepohodlné spací plochy - některé z pohovek v sobě skrývají plnohodnotné matrace, které mohou vyřešit Vaše problémy s přespáním častých návštěv.

 

 

 

3. VYUŽÍVEJTE NAPLNO PROSTOR, KTERÝ NENÍ V ÚROVNI OČÍ
 

Častou chybou při zařizování malých prostor je omezování se na zónu, kterou očima vnímáme nejintenzivněji. V malých interiérech je ale více než kde jinde radno využívat prostor v celé jeho výšce. Proto se nebojte méně užívané předměty uskladnit ve skříních sahajících až ke stropu, nebo třeba tento prostor využít pomocí výklopných mechanismů - výklopné postele možná mohou působit neprakticky, ale můžete je mít standardně vyklopené a sklidit jen v případě větší návštěvy. Uvidíte, že prostor, který Vám tato chytrá řešení ušetří, bude zvláště při početnějších setkáních k nezaplacení. 

 

 

4. OPROSTĚTE SE OD KLASICKÉHO ROZDĚLENÍ MÍSTNOSTÍ
 

Při zařizování prostoru zkuste na chvíli zapomenout na zažité dělení místností a pokuste se uvědomit, jak svůj prostor skutečně využíváte. I jednu větší místnost můžete rozdělit pomocí průhledových knihoven, závěsu, hrací nebo pracovní kout lze například opticky oddělit pomocí koberce. Jídelní stůl nemusíte nutně umisťovat do panelákové kuchyně, pokud máte v obývacím pokoji více místa - trávení času v jedné společné místnosti navíc může zpříjemnit Vaše společné chvíle. V řadě našich obývacích kolekcí navíc najdete vybavení do různých typů místností, takže potřebný nábytek můžete v celém interiéru sjednotit a zachovat jeho jednotný styl napříč zónami, které v něm vytvoříte. 

 

 


 

 

V případě malých interiérů zkrátka platí, že v jednotě je síla. V Lumax nábytku si uvědomujeme, že ve skutečných interiérech, které vidíme v katalozích spíš poskrovnu, je třeba často hledat chytrá řešení, která dokáží na malém prostoru zastat hodně dovedností. V naší nabídce najdete spoustu dalších tipů a chytrých kousků, které můžete prohledávat pomocí našich filtrů, které Vám pomohou upřesnit Vaše specifikace.


Důkladně zvolené kousky dokáží i z menšího prostoru vytvořit příjemný a praktický prostor k životu, aniž byste museli obětovat svůj styl a neocenitelnou osobitost, které v sobě menší byty bez pochyby skrývají.